Sadece WhatsApp Üzerinden Sipariş Alınmaktadır. 0541 123 26 26

Sadece WhatsApp Üzerinden Sipariş Alınmaktadır.

0541 123 26 26

Hadi Evde Çikolata Yapalım :)

Evde Çikolata Yapımı

 

Çikolata sevmeyen yoktur herhalde, çikolatalı kekler, kurabiyeler, wafflelar, tatlılar say say bitmez.Çİkolata bilimsel olarakta mutluluk sağladığını bazen de fazla tüketmekten mutsuzluğa yol açtığını bilsek de bu yazıda evde nasıl hem daha sağlıklı hem daha güvenilir çikolata nasıl yapılır bunu öğreneceğiz. Evde çikolata nasıl yapılır? Çikolata yapmak için malzemeler neler? gibi aklınızdaki birçok soruya yanıt bulacaksınız.

 

Öncelikle çikolata yapımındaki amaç önemli örneğin waffle için bir çikolata yapmak isterseniz daha yoğun daha sürülebilir bir kıvamda olması dikkat etmeniz gereken ilk unsur olmalıdır. Daha kek üzerine ıslak kek tarzı çikolatalar için daha akışkan daha sıvı çikolata yapmak doğru bir tercih olacaktır. Gelin şimdi 2 başlıkta çikolata yapımını öğrenelim.

 

1 . Daha Yoğun Sürülebilir Çikolata Tarifi (Nutella Tarzı);


Malzemeler

2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker

2 silme yemek kaşığı ölçüsünde un

2 tepeleme yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı

4 silme tatlı kaşığı ölçüsünde kakao

6 yemek kaşığı ölçüsünde süt

1 su bardağına yakın fındık

6 yemek kaşığı ölçüsünde pudra şekeri

2 paket vanilya

Çikolatanın Hazırlanış Aşaması;

İlk adımda çok fazla kavurmadan, yakmadan şeker , tereyağı ve unu bir tavada kavuruyoruz, eridiğini gözlemlediğiniz anda kavurma işlemini sonlandırıyoruz.

Tavayı bir yere alıp dinlenmeye ve soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra, bir robot yardımı ile bir su bardağı miktarındaki fındıklarımızı robottan geçirerek krema halini almasını sağlıyoruz, hemen ardından 6 yemek kaşığı sütü ekleyip birkaç tur daha rondodan geçiriyoruz.

Sonrasında pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu ekleyip tüm malzemelerin eklendiğinden emin olduktan sonra rondodan son bir kez geçiriyoruz.

Ve ev yapımı sürülebilir çikolata mız hazır. yaptığımız bu çikolatayı buzdolabında muhafaza ediyoruz ki daha uzun ömürlü olsun. Gerçi çok lezzetli olacağından kaşık kaşık yiyerek bitirebilirsiniz aman dikkat. Bu çikolatayı waffle tabanı için kullanabilir yada sabahları kahvaltıda kreple , ekmekle tüketebilirsiniz. Şimdi gelin ikinci tarifimize geçelim….

2 . Daha Akışkan Sıvı Çikolata (Çikolata Sos Tarzı);

Malzemeler


2 su bardağı kadar süt

3 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker

90 gram bitter çikolata

1 silme yemek kaşığı ölçüsünde un

2 tatlı kaşığı ölçüsünde kakao

1 tatlı kaşığı ölçüsünde tereyağı

Çikolatanın Yapılış Aşaması;

Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir çırpma kasesine alalım,

Bu malzemeleri ister çırpma teli ister mixer ile çırpalım ve tüm malzemelerin karıştığından emin olalım,

Bitter çikolataları küçük parçalara kıralım ve tereyağı ile elde ettiğimiz karışıma ilave edelim,

Kısık ateş ile birlikte ocakta sürekli karıştıralım ve koyulaştığı anda altını kapatalım, soğuması için bir kenara alıp bırakalım.

Soğumakta olan çikolatanın üzeri kabuk bağlamasın diye soğutmayı aynı anda çıparak gerçekleştirelim ki daha iyi bir sonuç alalım. Kullanım şekline göre buzdolabında soğutarak daha kıvamlı ve koyu bir sos elde edebilirsiniz.

Bitter çikolata tercih etmiyorsanız bu sos için yarı bitter yarı sütlü çikolata da kullanabilirsiniz daha hafif bir çikolata olacaktır.

Tüm adımlar bu şekilde idi geriye kalan  ise bu sosu o muhteşem yaptığınız pastanızda kaplayabilir şekilde kullanabilir veya hazırladığınız waffle üzerinde sos olarak kullanabilirsiniz.

Bol sohbetlere mani , afiyet şeker olsun…..

Eskişehir Web Tasarım